2011. október 2., vasárnap

Oroszlánokkal suttogó - Kevin Richardson


Kevin Richardson zoológus, aki hobbiként az állatok viselkedését is kutatja Dél-Afrikában, Johannesburg mellett létrehozott egy magánrezervátumot, mely 38 oroszlánnak és jó néhány hiénának ad otthont. A filmben látható, hogy micsoda paradicsomban élnek.
11 évvel ezelőtt két, fogságban született kölyök viselkedését tanulmányozta, a kölykök voltak az első lakói a rezervátumnak. Kevin az összes oroszlánnal szoros, bensőséges kapcsolatot ápol, ami hihetetlen őrültségnek minősül a tudósok számára. Kritika is éri a munkáját nap, mint nap, vannak, akik szerint ez nem helyén való, hiszen ez az ember beavatkozik a természet dolgába. Richardson azonban úgy látja, már akkor beavatkozott az ember, amikor befogta az állatokat. Az ő módszere nem a korbács és a láncok, nem töri meg az állat szellemét botokkal, hanem az általa használt eszköz a szeretet, megértés és a bizalom.
E szokatlan módszerrel próbál jobb életet biztosítani a fogságban lévő oroszlánoknak. Az állatok teljesen elfogadták, a nőstényoroszlánok sem neheztelnek rá, ha kölykeikkel játszik, egyszerűen falka taggá fogadták.
Kevin magabiztosan néz a szemükbe, soha nem fél, hogy megtámadják.
Egy angol újságnak azt nyilatkozta, ha mégis megtörténne és meghalna, következő életében ugyanezt csinálná.

Forrás:
Szerintem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése