2011. október 18., kedd

Filmajánló: Színes fátyol

Ezt a filmet pár éve találtam egy üzlet polcain. Tulajdonképpen Edward Norton miatt vettem meg, s a film nagyon nagyon tetszett.2006-ban John Curran rendezésében került vetítésre.
Utánanéztem kicsit, a filmet 1934-es amerikai változatában Greta Garbó szereplésével mutatták be. Azt a változatot nem láttam, sajnos a könyvet sem olvastam.(író: William Somerset Maugham )
Általában először a könyvet szoktam elolvasni, s csak utána nézem meg a filmet, mivel a film sokszor a töredékét nem adja át az író által papírra vetett történetnek.
Maga a film tényleg nagyon tetszett, s érdekes a kritiákat olvasva a 2006-os rendezés jobban tetszett másoknak.
A könyvet mindenképpen el olvasom, mivel állítólag egyik film sem teljesen hű a regényhez...
Sőt ha hozzájutok a régi változatot is megnézem.
De mindenképpen ajánlani tudom mindenkinek.szólj hozzá: Színes fátyol - előzetes
(ezt a "szólj hozzá" írást nem tudtam eltüntetni, utal a videa oldalra :)) )


A középosztálybeli orvos, Walter és az elkényeztetett, felsőosztálybeli Kitty házassága elhibázott döntés volt. Kitty, férje munkája miatt, londoni életét hátrahagyva Sanghajba költözik, ahol rátalál a szerelem a helyi konzul személyében. Miután Walter felfedezi hűtlenségét, büntetésképpen a kolera által legsúlyosabban érintett területen fogad el egy állást, és ragaszkodik hozzá, hogy Kitty is vele tartson. Az utazás a gyönyörű távoli kínai faluba és az ott megélt szörnyűségek értelmet és célt adnak elveszettnek hitt kapcsolatuknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése