2013. április 3., szerda

Eperkukorica-ismét :))



Először is, nagyon nagyon elnézést kérek mindenkitől, aki talán már le is mondott róla, de ma POSTÁRA ADTAM!!!!!!!! :)))))
Kissé késve, de szokták volt mondani, hogy jobb későn mint soha, -ültetni úgysem lehetett az időjárás miatt-meg amúgy én is valamikor május elején ültettem el tavaly.

Szóval kéremszépen itten van ni, szépen borítékolva! És fel is adva már! :)





A borítékba még szórtam be, de csak úgy csupaszon pár szem lopótök magot, (ha kell, ha nem alapon :))) ).
Na erről viszont nem tudom, életképesek lesznek-e, mivel a lopótököt egészben találtam a sufniban, valószínű már jó pár éve kint voltak, hidegben, melegben.....bár olvastam valahol, hogy a fáraók sírjában találtak több mint kétezer éves búzaszemeket, és csíraképesek voltak, kikeltek.....szóval reménykedem.
Ja én annak is utána kéne majd nézni, mikor kell ültetni, mert nem tudom, csak azt, hogy fa mellé, vagy magas kerítés mellé kell, mert több méterre megnő. s onnan csüng. :)

Leírom kiknek küldtem el, 11 db. borítékot adtam fel.
Holdgyöngy, Bogyó, Mi kis életünk, Lidike, Juhmeli, Laczkó D., Pásztor Ilonka,Keresztesi Margit, Kéky Orsolya,Kaposi Józsefné Stummer Tamásné.


KÉRLEK HA MEGÉRKEZETT DOBJATOK EGY EMAILT :)))  (ha nem, akkor is, mert akkor adok fel még egy adagot) 


Akiknél a nevet kiírtam, ott remélem nem sértettem semmilyen személyiségi jogot, (de nyugodtan szóljatok, azonnal leveszem), csak kissé a szétszórtságomból adódóan, meg ugye egyszerre jöttek anno a levelek a kukorica szem igény után, nem mindenhol volt feltüntetve privátban a blogcím, volt, ahol csak a postacím, meg név volt, s nem bírtam már az összekuszálódott szálakat kibogózni,na de akik elküldték a címet, felírtam, megvoltak, na most így kerültek postázásra. 

AKI KÉR MÉG, ÍRJON EMAILT, ÍGÉREM, MOST NEM VÁROK FÉL ÉVET A POSTÁZÁSSAL! :))) jedio1234@gmail.com

Ide teszek egy linket, ahol végigpörgethetitek a képeket, hogy nálam hogyan fejlődött.


Ami a tapasztalatom: Én több szemet, 3-4 db-ot ültettem egy kis lukba, ami sok volt. Elég 1szem, vagy 2 szem. Persze hiába mondták nekem az öregek, hogy csak két szemet szoktak, abból is az egyiket kiszedik mikor kikel, de mit nekem a szó, biztos ami biztos-ra akartam menni. Mind kikelt, és olyan sűrűn voltak, hogy ihaj, de így is szépen fejlődtek, de az idén csak 2 szemet ültetek egy lukba. 

Május elején vetettem, a blogom szerint augusztus vége felé szüreteltem. 





Egyelőre ennyi :))) Sok a dolog, ma még egy pár oldalas dolgozatot is össze kéne dobjak :)







22 megjegyzés:

  1. De megörültem neki Edit!:-))))
    Köszönöm szépen, előre is!:-)
    Szép estét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit :)) Ma a postán a kis hölgy kérdezte aki átvette, hogy mi ez? Mondom neki, azt mondja kaphatna ő is, mert a testvére is szereti a különlegességet. Mondom persze hogy adok, nagyon szívesen osztom a magokat :) Olyan jó érzés adni, s látni az örömöt :) Szóval neki is viszek ki holnap. :)

      Törlés
  2. Fülig szaladt a szám, ahogy olvastam a bejegyzésed! De aranyos vagy!!! Már alig várom a kis csomagot!!! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) Na ha megkapod remélem körbeszalad a szád :))) Mindenképp jelezzetek vissza. :)

      Törlés
  3. Ennek meg en is megorultem:))

    puszillak:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ági, örülök, hogy örülsz, hisz Tőled indult az egész! :)))))

      Törlés
  4. :)))) Én már alig várom, hogy elvethessem az enyémet, amit volt szerencsém személyesn megkapni tőled! :) Csak sajnos nem elég, hogy a hó elolvadt, most már napok óta az eső esik...Hogy lesz ebből vetés???
    Milyen magasra nő kb. az eperkukorica? Kerítés mellé ültetném, de nem szeretném, hogy a szomszéd nagyon pampogjon. :D
    Örülök, hogy jelentkeztél, hiányoznak az írásaid, képeid...mindig úgy feltöltenek a vidéki képeid! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :) Tegnap eszembe jutottál, kellett menjek az Árkádba :)
      A kukorica nálam olyan 1, 1,5 méteres lett. Kb ekkorára nő meg. Mi is épp a hétvégén beszéltük a szomszéddal, hogy tavaly ilyenkor már kelt a borsó náluk, mert elültette már februárban. Hát igen, sajna elég cudar az időjárás....
      Kicsit el vagyok tényleg úszva, annyi dolog van. Van, hogyhozom viszem magammala fényképezőt anyuhoz is, és egy darabot nem fotózok.....:) De majd talán lesz több időm, ha vége ennek a fél évnek nemsoká :)
      Puszillak

      Törlés
  5. Nem te vagy az egyetlen későpostázó. Minden nap megfogadom, hogy ha hazaérek a munkából akkor kiszortírozom a lopótök és szivacstök magokat, hogy másnap fel tudjam adni. Természetesen ez estére elfelejtődik, úgyhogy én még a postáig sem jutottam el :) De rajta vagyok az ügyön!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pffff mióta készültem már erre :) Már pár hete meg is vettem a bubis borítékot. Aztán én is tervezem, hogy akkor majd este, vagy holnap, vagy hétvégén, most is az elmúlt hétvégén még le is vittem anyuhoz a borítékot, hogy na akkor megcsinálom, ott volt a 3 nap, persze hogy nem sikerült.
      Mondjuk hogy eljutottam a postára, az kellett hozzá, hogy kivettem épp egy szabadnapot szerdára, a többi dolog elintézése miatt, na így sikerült, mert mondom tovább nem halogathatom :)

      Törlés
  6. Köszönöm Edit, bár Ágnestől közben kaptam már én is, de ahogy írod a jó dolgoknak mindig örülnek, s én is körbeadom majd ismerősök közt. A vetési útmutatóért botcsinálta kertesként külön köszönet. Idén mi lesz a kerttel, lesz-e kert? Mikor lesz itt vetés? Ki tudja? Optimista vagyok, ugye? Ezt tapasztalom, sajnos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nagyon remélem, hogy lesz azért némi örömünk a kertben....Neked is, nekem is, többieknek is..
      Ez az időjárás nagyon fura...
      Nem baj, ha optimista vagy...nekem is már a paradicsompalántáim szépen növögetnek :)
      Majd csinálok róla képeket, és felteszem :)
      Szóval bizakodó vagyok én is :)

      Törlés
  7. Drága Edit!
    Köszönöm a kukorica magot és ha nekem is szóródott a borítékba lopótök, akkor azt is!!!
    Lehet, valamit félre értettem, ugyanis én már tavaly kaptam Tőled.
    Igen, a vetésnek még nagyon nincs itt az ideje. Sajnos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÚÚÚÚ látod, el is felejtettem, hogy küldtem már, de nem baj. Most minden borítékba szórtam a lopótök magból, de mondom, nem tudom abból mi lesz :))))
      Ha meg sok lenne a kukoricád, vissza ne küld, :)))) nyugodtam ajándékozd el másoknak :))
      Mint írtam is, kicsit szétszórt vagyok, de inkább kétszer mint egyszer sem :)) Régebben volt olyan, hogy a csekket kétszer adtam fel, mert feladtam a rendeset is, meg a felszólítót is :))) Na ilyen veszély mostanság nem fenyeget, mert a kis sárgákat én is sajna már csak tologatom, lukat lukkal tömök :)gondolom ezzel nem csak egyedül vagyok így, de sebaj, majd lesz jobb is.
      Szóval szórd szét a magokat így, vagy úgy, akár csinálhatsz egy eperkukorica földet is már, ha sok a mag :))
      Puszillak

      Törlés
  8. Kedves Edit!
    Mai postával megkaptam az eperkukorica ás a lopótök magot.(Már le is mondtam róla :-)
    Nagyon köszönöm,"jeles" helyre fogom ültetni,s figyelemmel kísérem majd.Nekem nincs blogom,csak a másokét olvasom,ha van egy kis időm :-)
    "Cserébe" érdekelne -e csokis-citromos almalekvár recept?(Hátha újból sok almád lesz...)
    Ilona

    VálaszTörlés
  9. Jajj de örülök, hogy célba ért :) Igen érdekel a recept, és az is, hogy meddig lehet eltartani, meg ilyenek. Puszillak.

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm Edit, én is megkaptam a magokat!:-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen,örülök neki, remélem örültök majd neki, ahogy növekszik. :))

      Törlés
  11. Szia Edit!
    Én is megkaptam a magokat, nagyon megörültem neki :)
    A lopótök és a szivacstök (majd keres rá a blogomban, jópofa, mosdószivacs lesz belőle) magjai borítékban, megcímezve, ma akármi van irány a posta és feladom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy megkaptad :) Na akkor én is várom :) Szivacstök hehe :) Bár még lopótököt sem ültettem, ezt apum ültette, amiből a magok vannak, de megyek a blogodra és kutakodok :)

      Törlés
  12. SZI EDIT, TEGNAP MEGKAPTAM A MAGOKAT, KÖSZÖNÖM. majd teszek fel fotókat, ha lesz belőle valami, mert a palántavetéssel eddig sokra nem mentem, nem is értem miért. Puszillak Anikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :) Örülök, hogy megkaptad. Ezt csak ki kell vetni a kertbe, aztán nő magától. Vagyis én úgy vetettem el a szemeket, kis likakba. Itt a bejegyzésben utalok egy linkre, egy előző bejegyzéshez, ott sorba tettem fela aképeket a kezdetektől. Szerintem sikerülni fog, (remélem) :) .
      Puszillak

      Törlés