2012. szeptember 24., hétfő

Őszi idő, kert, cica



Múltheti képek. Temetőbe készülvén, a csokrok várakoznak...


Fel akartam mászni a tetőre, mert a kazánnak a tetőtérben elhelyezett valami tartályát fel kellett töltsük vízzel, csak épp lentről úgy láttam, hogy a túlfolyó csöve eldugaszolódott valamitől. Persze a mászásról letettem, kissé tériszonyos vagyok,aztán a dugulás is elhárult magától, valószínű valami pók beköltözött, de az első vízsugár ki is vitte. :D
A falon ott vannak még a kukoricák, legalábbis nagyrésze, de már a postázandót felhoztam. Egyelőre még nem sikerült a feladás, de igéretemhez híven mindenkinek elküldöm, aki küldte a címet. Nem így terveztem, mert hamar akartam postára adni, csak több minden közbeszólt, szóval ne csüggedjetek, egyszer csak érkezik! (hamarosan)

Szivárványt is tudtam csinálni :)

A kisebbik kertben már alig vannak virágok. Az eper nagyja túlélte a szárazságot.

Szép igaz?

Nemtom milyen virág :))) Anyu szerint estike, de én nem hiszem, mert estére becsukódott, amúgy az estike meg este nyílik, és nagyon illatos. Estikénk is volt, de anyu szerint ez is az...szerintetek?

Nagyon jól termett a sütőtök, sajnálom, hogy nem ültettünk többet, már ettünk belőle jócskán.

Annyira jó fej ez a kakas, persze csak seprűvel merek menni tojást szedni, mert gyanúsan köröz körülöttem :D :D Itt már este volt, elültek, én meg gondoltam megviccelem őket mikor zártam, s bevakuztam :D CSodálkoztam, hogy csak 2 tyúkkal aludt, többel szokott. :D


Most pár képet teszek  ki a pesti macsekról, lakásban van tartva. Aki nem szereti a lakásban tartott cicát, az ne nézze tovább a képeket :D :D






Így szoktunk a reggeli kávézásnál buccolni. Reggel leülök kicsit a gép elé leveleket nézni, őnagysága felugrik, szembe ül velem, és buccolunk :D Persze hangosan dorombol, na persze simiznem kell :D

Hát igen....borzalmas sok munkában elfárad az ember  a macska

Csak meg ne fázzon :D :D

Nem mindig nézem ezt a műsort, de ez a három csajszi jó volt

25 megjegyzés:

  1. Fűtés:persze, a rendszerből a nyári időszak alatt elpárolgott vizet mindig pótolni kell, különben levegős lesz.
    Cica:nagyon nagyon cuki!!!
    Szerintem sem estike. Nem tudom hogy hívják,nálam a szomszédból jött és én örülök neki.
    Az x factorban a trio csúcs!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, pótolni kell, de ezt pl apum mikor elment novemberben, nem igazán tudtuk. Mert ezt ő intézte. Aztán mikor ugye ketten voltunk anyuval, egyszercsak érezzük, hogy az előszobában nem volt meleg a fűtőtest (az az öntöttvas test), és vagy 2 hétig azt hittük valami baj van. Na mikor áthívtuk a szerelőt, felengedte vízzel, s láss csodát melegített. Pont a legnagyobb hidegekben fagyoskodtunk.
      De mostmár tudjuk, mert elmondta, hogy fel kell engedni. Aztán most egyszer már begyújtottunk, a kémény lukból is kiszedtük a kormot, meg oda anyu dugott be egy újságpapírt meggyújtva, mert mondta, hogy apu is így csinálta, nem tudom mire jó az, de biztos úgy kell. Viszont működött minden rendesen.

      Törlés
  2. Edit:))

    A nem tudod virag nekem is volt a masik kertben, de en sem tudom a nevet:D Szerintem nappalika, mert reggel es este is becsukodott:D

    Nagyon jo a kosar, amiben a viragok vannak, es latom kesz lett a pad is.
    A kakasos, na meg minden foto nagyon jo.
    A cicuka velem is igy csinal, Csufika utana az olembe is ul, de Lola ezt nem turi.:D mar reggel haboru van.
    Latszik, hogy te sem unatkozol soha:)
    Kosz a cimet, en is igyekszem postara adni a heten.

    puszi, szia:))

    VálaszTörlés
  3. Hát a padon van még egy két léc, ami nincs kész, csak így a távolból nem látszik.Most meg időm sincs, annyi takarítani való van a kertben.
    A kosarat meg nyáron találtam itt egy lomtalanításon, levittem, lekentem.

    Hát nem unatkozom, az biztos. :)))

    VálaszTörlés
  4. De szép képeket hoztál!! A cicát meg kell zabálni, nagy franc lehet:), tudja, hogy érje el a célját az bizti:)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm :) Az biztos hogy nagy kópé. De amit nem akar, arra meg nem lehet rávenni :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszik a "pajzán" kakaska, de a macskusz mindent visz! Látszik, hogy szinte a "lelki barátod" olyan kis okoska szeme van, imádnivaló...és, hogy lakásban tartott:panel 4. emeleten 13 évig éltünk együtt egy kutyival, családtag volt.(sokkal többet kellett takarítani, ennyi)Pár éve vidéken élek, kertesben: van kutya, 5-6 macska (falun ez tudod változó szám)viszont ezeket a lakásba már nem engedem,az más kérdés, hogy beszökdösnek...:)
    X:a csajszik tényleg ütősek.
    De Te sem vagy piskóta. Mi mindenhez kell értened! Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Hát igen, az ember befogad egy állatot, utána már felelősséggel tartozik..(mint ahogy a róka mondotta).
      Nekem is volt kutyám régen itt Pesten,több évig, mondjuk én azt gondolom már, hogy a kutya tényleg nem lakásba való. Na nem azért, mert koszosabb, mint egy macska, hanem mert ha a gazdik elmennek dologzni, szegények 8-10 órát egyedül vannak.
      Vidéken, meg szinte kötelező. Most anyum nem akar kutyát, pedig volt egy, a házzal örökölték, sokáig velük volt, csak már öreg lett, és elment.
      Hát megpróbálok mindent megcsinálni, tudod, magad uram....:D
      Puszillak.

      Törlés
  7. Szia!!

    Szerintem a virágod neve: Csodatölcsér -(Mirabilis Jalapa).
    Cuki a cicád!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy miért is nem jutott eszembe ezt rögtön Tőled megkérdezni?!?!?! :D :D :D

      Törlés
  8. Jó látni titeket, a kertet, az állatokat, a virágokat. Most néztem, hogy te milyen gyönyörű dolgokat tudsz készíteni! Pedig a kosárfonást nagyon nehéz munkának képzelem. Nemcsak hasznosnak és kreatívnak:) Szoktál magadnak is készíteni, otthon, ebből-abból?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) A kosárfonás, valóban nem könnyű munka, illetve a kicsi dolgok azok nem vészesek, de amikor kellett csinálni a vizsgamunkánkat, pl. a gyerek kisfotel, vagy az asztal, hát mit ne mondjak....néha be volt dagadva a kezem reggelre a megerőltetéstől.
      És hozzátesezm, mi "csak" kis dolgokat csináltunk, tehát kis asztal, kis gyerek fotel, kis szék. Ha ezt nagyba kellett volna ...pfffff. És így is volt olyan eleme az asztalnak, amit szinte ráfeküdve kellett hajlítanom, mert nem volt erőm hozzzá, pl. a lábaknál.
      Néha mikor kellett csináltam ezt azt, de sajna egyelőre nincs időm. Azóta lenyomtam estin egy sulit, most megint benne vagyok egybe,szóval időm nincs :D Hétvégente meg a kert...pedig nagyon szeretném csinálni, meg hát úgy gyakorol az ember.

      Törlés
    2. Hát, jól le vagy terhelve most. De talán nem lesz mindig így és akkor aztán...

      Törlés
    3. :) hát igen, épp anyu ma kérdezte, hogy tanulok e tovább, ha vége a sulimnak, mondom neki, anyu azt sem tudom, holnap mi lesz, nem hogy egy év múlva, mert van még egy évem.
      Bár hozzátettem hogy MOST azt mondom nem.....:D :D :D

      Törlés
  9. Tanulni ma nincs kiszámítható jövője és előbb utóbb pokolian elege lesz belőle az embernek.Én legalábbis már könyvet sem akarok látni.Használni szeretném viszont a megtanultakat. Az is nehéz. Te kosarat fonsz, én öltögetek. A haszon felét árulás esetén elviszik a mostani szabályok. Mi marad? Pár ezer FT. Sokat gondolkodom: de hát az is pénz...Nagyon nehéz ebben a kiszámíthatatlanságban tervezni.Szomorú ez,mert itt vagyunk ügyesen,tettre készen...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :)
      Minek van ma kiszámítható jövője? A munkának van? Én jelenleg 7 hét éve egy munkahelyen dolgozom, azelőtt három évnél nem volt hosszabb helyem, de ide is úgy jöttem, hogy ma van munkahely, holnap nincs.
      Amit írsz, hogy elege lesz az embernek a tanulásból, nézd, néha én is érzem, főleg a vizsgák alatt. Aztán mikor tavaly szeptemberben befejeztem az előző szakot, nyáron már hiányzott a tanulás. Amire most beiratkoztam, egy elég érdekes szak számomra, Ifjúságsegítő a hivatalos megnevezése. (egyébként tök véletlen keveredtem ide) Eddig is foglalkoztatott az önismeret, az emberek személyisége, hogy lehet javítani saját magunkon, hogy lehet egy depressszív állapotból kimászni, vagy másoknak segíteni ebben. Az osztályban többen vannak, akiknek a munkájukhoz kell ez a papír, páran vagyunk, hogy "csak úgy" érdekelt a téma. Úgy gondolom, ha nem is szeretnék szociális segítőként elhelyezkedni, sokat tanulok itt, főleg olyan dolgokról, ami érdekel. Lehetne mondani, hogy hobbiként végzem el, de ha jól belegondolok a kosárfonás sem ilyen célokat mozgósított bennem. Azt is megtanultam, ha akarok és van időm készítek magamnak valamit, vagy ajándékba, és talán ebben az egészben az a jó, hogy örömmel tölt el. Elvégeztem egy jogi asszisztensi szakot is, ott van a bizonyítvány a polcon, de soha nem lehet tudni, a mai vizsonylatban, hogy hova lesz épp jó ez a papír. Ez az ifjúságsegítő szak is, ki tudja mikor, s mire tudom felhasználni. De ha már a saját személyiségem tudom ezáltal fejleszteni, már megérte. Vagyis én így gondolom.
      Nézd, néha én is elszomorodom a világon, ami körbevesz. De ma már, nagyon hamar túlteszem magam a negatív gondolatokon, s megyek tovább.
      Puszillak és szép estét Neked!

      Törlés
  10. Kakas úrról ahogy írtál nevetnem kellett, a képen is jól néz ki a " főnők".:-)
    A cicus pedig imádni való!Családtag már, és elvárja a kényeztetést a sok kedvességért, amit ad!:-)
    Annyira tetszik, hogy ilyen ügyes, gyakorlatias vagy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. :) Hát igen a macskesz már családtag, van ám neve is, elneveztem Szempillagó kisasszonynak, mert olyan kis helyes szempillái vannak.:D :D

      Törlés
  11. Na végre, ide is ideértem ( a levéllel még lógok!). Fúha, már megint csodaszépek a képek! A macskádat megzabálom, nagyon aranyos!!!!És ez a szó, hogy "buccolás", kész vagyok tőle, mostantól én is fogom használni! :) Nálunk a kicsikével buccolunk állandóan. :)
    És annyira szépek a sütőtökök, kedvet kaptam, jövőre én is ültetek! Sokat kellett locsolni?

    VálaszTörlés
  12. :))) Jó ám buccolni a cicákkal :)))
    Hát a sütőtök azért igényelte a vizet, bár most mikor más besárgultak, azóta nem locsoljuk, meg le is zártuk már a vizet.
    Amúgy mindig amikor locsoltuk a többi dolgot,a sütőtököt is meglocsoltuk.
    Viszont a szomszédom meg azt mondta, hogy a dísztöknek meg nem kell annyi víz.

    VálaszTörlés
  13. Szia Edit:) Jól írta Tamás, hogy a virág neve csodatölcsér, de estike is, ki hogy hívja. Elhullajtja a magját, utána már vetni sem kell, néhány év alatt ellepi az egész kerted, ha nem vigyázol:)
    Jó a blogod, kár hogy csak most találtam rád:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a bejegyzésed :)
      Hát a virágokat annyira nem ismerem, csak mint tulipán, rózsa, meg ilyen általános, könnyen felismerhetőek :D :D :D
      Estikét ültettem,olyant amit nagyáruházban vettem zacsis magot, a kertben az ki is kelt, estére nyílt, és iszonyat erős illata volt, annak a pár szálnak ami kikelt. Mert persze nem az egész kelt ki. Azért gondoltam, hogy ez nem estike, mert estére ez becsukódott. De ha így is hívják, hát akkor estike is :D Mindegy is, szép, és ez a lényeg.

      Törlés
  14. jaaa, igen, az az estike, amire Te gondolsz most, az erős illattal, azt nálunk úgy is hívják, hogy éjjeli viola. Én nagyon szeretem, direkt az ablak alá szoktam vetni, hogy esténként érezzem, finom vaníliás vagy nem is tudom milyen illata van:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, igen, nagyon érdekes intenzív illata van. Szeretem.

      Törlés