2012. augusztus 20., hétfő

Mesterségek Ünnepe 2012( Frissítés képekkel!)



Végre hosszú évek után ismét eljutottam a Várba. Mármint a Mesterségek Ünnepére. Talán 2007 ben voltam, akkor itt akadtam rá a kosárfonó sulimra, és örömmel vettem észre, hogy ismét kint voltak, üdvözöltük egymást az igazgatóval, beszélgettünk pár szót. Jó érzéssel tölt el, hogy azóta is minden évben indult maga a Kosárfonó és fonottbútor-készítő szak, meg még jó pár, szóval akit érdekel, az itt utánanézhet, érdeklődhet.

Kb. 11-re értem ki délelőtt és 15:00 óráig bandukoltam. Végigjártam mindent szinte amit tudtam. Nem mondom jól elfáradtam.
Ami meglepett, na nem az 1800 Ft-os jegyár, mert gondoltam, hogy nem lesz olcsó. Nem is a kézműves termékek ára,  bár van hogy azok  is jó magasak....)
Amitől kissé elszállt az agyam, az üdítők, a kávé, a kaja, a nasi......mondjuk nem állt szándékomban venni semmi ilyesmit, de ugye nagyon sokan mennek gyerekkel....pl. a kürtöskalács,mondjuk oké jó nagyot csináltak, de hogy 1500-2000 Ft-ért adják (!?!?) Egy szimpla kávé (amit nem vittem magammal, pedig gondoltam rá, hogy legalább azt kéne) 200 Ft-nál kezdődött....


Pár képet ízelítőül ide teszek. Sajna nem engedte valamiért feltenni a blog  ide a sok sok képet, ezért albumba tettem.

Itt megtudjátok nézni. Az első fotóra visz a link, csak lapozgatni kell :))  (elvileg 304 képet tettem fel, csak azt nem tudom, hogy mi vacakol, mert nem akarja végig mutatni, csak a felét. De talán most sikerült valamit csinálnom vele, meglátjuk )

Közben rájöttem hogy elbénáztam a feltöltést, és az első 142 db. kép másik albumba került, tehát ez volt az indulás. ezt kéretik először megnézni :)))

Mesterségek Ünnepe (első rész)
Mesterségek Ünnepe
 












Mesterségek Ünnepe (első rész)
Mesterségek Ünnepe





















17 megjegyzés:

  1. Én is már nagyon rég voltam..... de teljesen elképedtem az árakon, amit írtál. Pedig úgy felmennék, az ember tobzódik ilyen helyen.... (a fotókat majd később tudom megnézni, nagyon kíváncsi vagyok rá)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézd meg, érdemes :))) Persze sokkal többet is tudtam volna fotózni, és feltenni, mert annyi minden látnivaló volt, de így is feltettem 304 db. képet.....

      Törlés
  2. Mindig lemaradok az ilyen jó eseményekről:( Köszi a képeket!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát én is úgy mentem fel, hogy azt mondtam, hogy na az idén ki nem hagyom. Mondjuk jövőre csak úgy fogok felmenni, ha tudok egy kis pénzt gyűjteni ezt azt venni....

      Törlés
  3. Vmiért nem tudom megnyitni, azt írja a picassa, hogy nem található a mappa:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aha látom a képek alatt lévő link valamiért nem nyílik meg, de a képek felett, itt, az írásom alatt is van link, azzal elvileg megnyílik. Amúgy ha arra a linkre kattintasz, ami először volt kint, és ott fent a fülnél megnézed az albumaimat, ott megtalálod mind a két albumot a Mesterségek Ünnepe címmel. Remélem sikerül.

      Törlés
  4. A szívem szakad meg amiket mutatsz! Szépek!

    VálaszTörlés
  5. Minden évben készültem elmenni, sajnos nem jött össze:(
    Köszönet a szép képekért, így egy kicsit idevarázsoltad.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szívesen! :) Én is évek óta készültem, de most elhatároztam, mentem. Igaz nem vettem semmit, elég volt a jegyre a pénzt kiadni, de jövőre megpróbálok kicsit gyűjteni (erre is), és úgy kimenni :)
    Fotózni imádok amúgy is, mint egy turista úgy jártam keltem, több szórólapot is akartak a kezembe nyomni még a bejárat előtt, azt hitték valami külföldi vagyok fényképezővel a nyakamban :D :D :D

    VálaszTörlés
  7. Kár, hogy olyan messze van hozzánk, én bíztos el tudnék ott barangolni egész nap.
    Edit, én egyik albumot sem tudtam megnyitni, nem tudom mi lehet a baj. Nekem azt írja ki, hogy nem találja az oldalt. Kár pedig úgy megnéztem volna :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát én nem tudom mi van....annyira sajnálom. Nem csak nálad van ilyen hiba, másál sem nyílik meg, és van akinél meg igen. Én nem tudom mi lehet a baj, pedig több mint 400 képet felnyomtam....:(((((

      Törlés
  8. A nyelvkiöltős baba csúcs!
    Komolyra fordítva a szót, ez a vásár szép és a karácsonyi kézműves vásárnál én is hasonlókat tapasztaltam.Külföldi túristáknak való áron van a kávé és más, minden. Megfizethetetlen. Sok a külföldi túrista valóban most. A metrón velem szemben japánok, mellettem angolok, később arabok ültek. A tüzijáték plusz program sokan jönnek.De Ők is csak Budapest feliratú sapkát tartottak a kezükben, az árak nagyon elszaladtak. Nem értem az üzlet lényegét: hamar sok pénzt, ez nem megy.

    VálaszTörlés
  9. Nem megy bizony. Ami engem mostanság megdöbbentett, az a következő volt: Már régóta nézegetem itt a neten a kecsketejes szappanokat, nem nagyon tudtam venni az ára miatt.
    Nemrég beszélgettem egy barátnőmmel, akik vagy 5 éve költöztek jó messze innen a városból elkezdtek állatokat tartani,kecskéket is. Ritkán találkozunk, ritkán beszélünk, de most utoljára mondja, hogy Edit elkezdtünk kecsketejes szappanokat készíteni...mondom húúú de jó, majd nekem is kellene. Mondja persze. A lényeg, hogy ha árulni szeretnék a szappanokat, és mint tudjuk különböző félék vannak, pl. csalános, kakaós, ilyen olyan, na szóval 1 (!!!!) féle szappan bevizsgáltatása (egy fajtából) 30 ezer Ft!!!!!!
    Mondjuk ha 5 félét készítenek, 5x30 ezer!
    Na gondoltam, ezért ilyen drágák ezek. És akkor gondoljunk bele, mondjuk nem tudom mennyi helypénzt kérnek a Várban a kiállítóktól, de állítólag nem keveset.
    És akkor itt van még a belépő nekünk látogatóknak. Mekkora kaszálás van már egy ilyen eseményen?!?
    És egy átlag polgár,átlag keresettel, mint én is, hol tud még vásárolgatni is egy egy ilyen eseményen? Sehol.
    Szomorú az egész ami itt folyik ebben az országban. Egyre szomorúbb.......

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea a képeket a picassán meg tudtad nyitni?

      Törlés
  10. ÖÖÖÖ, az itt-re rákattintva gondoltad? Azt igen, meg tudtam nyitni.
    Néha azt hiszem csupa gáncs nehezedik a vállalkozók elé. Mert így is van, aki dolgozik, arról sok sok bőrt lehúznak.Kár, mert szabadabban sokkal többen dolgoznának.Úgy értem, ha nem lenne pl. 4000Ft a piacon egy asztal bérlete naponta, akkor már én is kimentem volna az apróságaimmal. De a hasznot elviszi ez a törvény, így meg sem mozdulok.A munkát is gátolja a sok adó!

    VálaszTörlés
  11. Nem az "itt" re, mert az csak azt az iskolát mutatja be, ahol a kosárfonást tanultam.Hanem a "Mesterségek "ünneppe első rész", meg ami alatta van link. Sajnos többen jelezték, hogy nem tudták megnyitni, ezért feltettem egy másik albumba. Elvileg itt meg tudod nézni.

    http://kezmuves.jedio1234.fotoalbum.hu/

    Amit írsz a lehúzásról, sajnos így van....

    VálaszTörlés