2012. június 6., szerda

Képek (virágok,színek,állatok)



























14 megjegyzés:

  1. Szépek a virágok, nálunk még csak a rózsa, kukacvirág nyílik.S látom lesz baromfi is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Igen, most elég jó arányban keltek. Tavaly 3 kotlós alól 20 tojásból 6 db csirke sikeredett...

      Törlés
    2. Gyönyörűek a virágok, látszik, hogy gondozva vannak. Nagyon jó érzés az embernek mikor kimegy a kertbe és látja, hogy szebbnél szebb virágok nyílnak.
      Ezelőtt két évvel vettem egy rózsa tövet, árnyékos helyre ültettem, nem szerette, átültettem naposabb oldalra, a múlt évben egy rózsát sem nyitott, az idén 21 szép piros rózsát adott. Hihetetlen ez a profit. Egyet ültetsz, és ad huszonegyet. És összesen öt percet szántam rá, hogy egy kicsit felkapáltam körülötte és lenyestem a szerintem vad hajtásokat.

      Törlés
    3. Igen, ez így van. De én úgy gondolom, hogy nem csak 5 percet szántál rá....mert oké az az ö perc a fizikai munka volt, de amikor elmentél mellette többször, és nézted, és reménykedtél, hittél benne? Hisz azért ültetted. És állítólag a növények megérzik a szeretetet...ebben mondjuk hiszek én is.

      Törlés
  2. Szemet gyönyörködtetőek a virágaid, látom sok szín vesz körül, szorgalmad lenyűgöző, nagy szeretettel csinálod a kertet, sok örömöd legyen benne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, bár a virágok körüli munka anyum érdeme, én a nagy területet még folyamatosan ásom, tarackmentesítem, most már a borsót kötözöm, mert dülöngél, stb....
      De a virágok tényleg szépek, bár jövőre remélem még szebb lesz a virágos kert, sok tervem van. Csak hát hétvégente tudom sajna csak csinálni. :)

      Törlés
  3. Gyönyörű a brekkencsed. Neked mennyi ideig ült meg a kezeden?
    Én rengeteget kergettem tavaly Komjátiban, amíg kirakható minőségű fényképet 'lőttem' rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) Hát talán egy percig...Az úgy volt, hogy gazoltam és a földből kirántottam valahogy, és hogy kesztyű volt rajtam, ilyenkor marha bátor vagyok, minden csúszú mászot megfogok. Elkaptam a kisbékát, szaladtam be a fényképezőért, anyum gyanúsan nézegette a kezem, hogy mit szorongatok, mondom röhögve, hogy békát, persza jajjgatott, hogy minek hozom be a lakásba, mert ő fél tőle, mondom nem engedem el. :D :D Aztán kimentem a kertbe vele, de akkorra már ficánkolt kicsit, és kb mondom egy percig tartottam. Gondoltam adok neki egy puszit, hátha.. :D :D :D , de inkább letettem e kósza ötletemről :D Aztán letettem a fűbe és elugrált :)

      Törlés
  4. Én kesztyűben nem tudnám megfogni. Maradok a bőrömnél. Meg a varangy nem kapanyél, hogy feltörje a tenyerem.
    Viszont szégyenlős állat, és nem tűri a fényt, a ragyogást.
    Nekem a szobából kellett sokszor kitessékelni őket, mert ott hűsebb a lég nyáron, mint odakinn.
    Még szerencse, hogy anyu nem ott lakik, mert éjjel is meg-meg moccannak ezek a huncutok, már améket nem találom meg nappal.
    Időnként dühösen áthajintottam a kert távolabbi végébe, máskor meg elbeszélgettem vele.
    Száz szónak is egy a vége, én nem bánok kesztyűs kézzel a békákkal.

    VálaszTörlés
  5. Na én csak azért nem nyúlok hozzájuk puszta kézzel, mert hallottam olyant, hogy van amelyik béka lepisil,vagy ugye a szalamandrákat sem szabad megfogni,(úgy tudom) mert mérgező valamiket engednek ki a bőrükön keresztül veszély esetén. Bár érdekes, hogy a hernyóktól nem írtozom így, a körtefáról régen kézzel szedtem, utána hallottam, hogy ők meg a szőrükön keresztül védekeznek ilyen formán.
    Szóval én továbbra is csak kesztyűs kézzel bánok velük, na meg hát ugye csak nőből vagyok, és mint nagy általánosságban a nők nem szeretik ezeket puszta kézzel fogdosni.
    Ha te meg hajingálod a brekkancsokat, akkor nálad repülni is megtanulnak :D :D
    Amúgy jópofák, néha egész lehetetlen helyekre bebújnak, pl. a többméteres vascsövekbe, és onnan kuruttyolnak egész elképesztően rezonál olyankor a hangjuk.

    VálaszTörlés
  6. Oh, de gyönyörű és kedves Nálatok minden!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, bár a virágok anyum érdemei, én a zűccséges részt próbálom karban tartani a gazoktól, vakondoktól,lótetűktől... borzalmas mit végeznek.

      Törlés
  7. Látom nálatok is van tetűn és vakondon kívül lyukfúró. Néha én is kifordítok egy-egy ásóbékát a kapával, aztán győzöm arrébb tessékelni. Nagyon szeretem a török szegfűt, minden évben elfelejtek vetni, remélem idén nem marad el.

    VálaszTörlés
  8. Jajj ne is mond a lyukfúrókat. Most hétvégén a friss sövényemet gyomláltam, és egy lótetűt rántottam kii...Fűűű azt a gyorsulást nála is meg nálam is, látni kellett volna, Ő hihetetlen iramban fejrefordult és túrta volna be magát a földbe, én meg ástam volna ki, meg az ásóval püföltem, vágni akartam ketté, meg tapostam, aztán nem tudom mi lett vele, mert vagy a földdel lett egyenlő állagú, vagy sikerült elmenekülnie. Pfujj de egy undormányos jószág.És mindenhol túr. Sajnos még csak egyet sikerült a csapdába csalni.

    VálaszTörlés