2012. június 12., kedd

Képek megint.

Szomszédunkban ismét szaporulat volt kecske ügyileg :) Két kicsi született. Ezeken a fotókon 5-10 percesek voltak.





Ágnestől nyert eper kukorica is szépen fejlődik. Minden szem kikelt végig az ágyásban. A következő három fotón ez látható. Köszönöm Ági! :)




Már kétszer kellett felkötözni a paradicsomot. de valószínű karócsere kell, vagy teszek mellé egy hosszabbat.


A padlizsán magjaim sajna nem keltek ki, valamit elbénáztam, így vettünk vagy tíz kis palántát, szépen megerősödtek.



Uborka


Borsó

A rózsákat nem tudom kihagyni, annyira szépek :)

Kedvenc virágom

Vad árvácska

Büdöske

Levendula. Igaz csak egy bokor van, az is még kicsi, de nagyon nagyon jó az illata :)

Dália (azt hiszem)

Takarmány kukorica

Pipacs

Ez a kép nagyon klassz lett volna, ha visszaérek a géppel és a lemenő napot sikerül elkapni, mert nagyon szép volt... lemaradtam róla.

15 megjegyzés:

  1. Edit:)gyonyoru a kerted, a kis allatok tunderiek:)

    En koszonom!!, hogy ismet postoltad, nagyon orulok, hogy minden szem kikelt, mert ettol feltema legjobban:)
    A kerteden latszik, hogy szeretve van, es a rozsaszin rozsa, na eppen olyan volt /van nekem, mert meg nincs eladva:)
    Nagyon jo erzes nezni, hogy a jatek tovabb no:)koszonom ismet!!Orulok, hogy te is nyerted:))

    puszillak, szia:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon örülök neki. Kíváncsi vagyok ám nagyon a termésre is, majd én is ajándékozom tovább. Meg majd kipattogtatok belőle. Ja és dekorációt is akarok belőle a lakásba.
      Igen a rózsa nagyon szép, bár az összes többi virág is. Még a mezőn is néha lenyűgöz egy egyszerű kis virágok szépsége.
      Puszillak Ági! :)

      Törlés
  2. Hú, minden nagyon szép, a gidák is, a virágok is, sőt neked már zöldparid is van. Hova dugtad a gazt? Csak azt ne mondd, hogy nálad nincs.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gazt? Retusáltam a fotóról :D :D :D. Na jó nem :) Most a hétvégén eső után nagyon könnyű volt szedni, és most elég sok ágyást bekapáltam. A takarmány kukoricánál meg segítenek kapálni, de amúgy van elég gaz. Sajna van egy olyan része is a kertnek, a vége felé, ahol nincs ültetve semmi, ahol szerintem most hétvégére embernagyságú lesz. Na azt nem fotózom le, azzal nem büszkélkedek :)Elpártolna a blogomról minden kertművelő :D :D

      Törlés
  3. Na! Immmmádok Nálad nézelődni, mindig nagyon lelkes leszek! Kiskecskék tündériek, eperkukorica?, soha nem hallottam róla, de érdekelne.
    Mekkora már a paradicsom! A padlizsánról sajnos én már tavaly is lemondtam és ugyanígy a paprikáról is, nincs velük sikerem. Gaz:nő rendesen, én is csak szedem és szedem...Senki nem pártolna el Tőled, mert az természetes, hogy ekkora kert esetében nem jut energia mindenre. Hatalmas ez a terület az enyémhez képest, ami 9x4m. Nem röhög!

    VálaszTörlés
  4. Szia Beáta! :) Köszönöm kedves szavaid. A végén a "nem röhögön" mosolyogtam egy jót, nem a méreteken :)
    A padlizsán, meg paprika palánta nem sikerült? Mi most azt vett palántáról ültettük. A paradicsomopk valóban szépen beindultak, pedig ültetés után 2-3 hétig féltem, mert csak satnyán kókadoztsak.
    Az eper kukoricát Ágnestől nyertem egy játékban, egész kicsi cső,kb 10 cm. pirosak a szemek rajta, pattogtatni való, de dísznek is jó, mert nagyon édes. Na én egy csövet nyertem, az ágáysom kb 10 méter hosszú, oda a közepére ültettem nem tudom hány lukba 2-3 szemet, és láthatod hogy milyen szépen megerősödtek. Állítólag 1-1,5 méter magasak lesznek. Na a csőből adtam még két szomszédnak is jó pár szemet, de még kb az 1/3-a meg van. Ha érdekel nagyon szívesen küldök neked belőle, csak írd meg a címedet és buborékos levélben postázom. Az email címem: jedio1234@gmail.com. Szerintem lehet még most is kikelne. És balkonládába, vagy nagy cserépbe is lehet ültetni.
    Puszillak
    Edit

    VálaszTörlés
  5. Szép a kerted Edit, a kukorica is szépen nő, nagyon szurkolok, hogy sem nálad, sem nálam ne érje semmi sem.
    Szépek a virágok is, a levendulát imádom, jó képeket készítesz.
    Puszillak:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Igen, én is szorítok és nagyon várom majd a termést. Remélem Nálad is minden oké lesz vele :)

      Törlés
  6. Minden nagyon szép! Méghogy kezdő lennél? Teljesen prfi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Bár azért vannak hiányosságok, pl. van olyan hely ahol a paradicsomot olyan sűrűre ültettük, s amúgy is valami jó nagy bokros fajta lett, szóval kb. őserdő....De azért igyekszem :) Meg hát imádom csinálni :)

      Törlés
  7. Most hogy beleolvastam a blogodba, hát meg kell állapítanom, hogy nagyon olyan pillanatokat ragadsz meg (legyenek azok állatkák vagy a kerted), amik engem is megérintenének, ha ott lennék, és nekem kéne fotózni! Nagyon szépek a képeid, és a természet- és állatszeretet csak úgy sugárzik róluk!
    Én is belevágtam a saját veteményes- és virágoskertünk kialakításába (házfelújítással egybekötve), de az külön blogban kerül rögzítésre. És a borsót én is bizony nagyon közelre ültettem...nálunk is dzsungel lesz, de legalább a cica vadászhat benne. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Hát igen, én is most tapasztalom meg, anyummal egyetemben, hogy mit mekkora távolságra kellett volna ültetni.....a cukkinik, jajjj olyan nagyok lettek :D :D vagyis jó sűrűk. De sebaj, jövőre már okosabbak leszünk. Na ha közelebb ültetted a borsót, mint mi, akkor abba biz a cica be nem férne... :D :D :D :D

      Törlés
    2. gyorsan írtam,ezért elírtam: mert nem is a borsót, hanem a paradicsomot ültettem nagyon közel, pedig míg szüleimmel laktam, minden évben segítettem nekik a kertben, tudom is mit hogyan kell, és tessék...ha az ember egyedül van úgy látja "ááá, elfér az ott bőven". :D Aztán jön a burjánzás, dzsungelesedés, a cica meg lelkendezik! :)

      Törlés
    3. :) Igen, ezt én is tapasztaltam sokmindenbenben...amíg az ember csak "segít", olyan másképp lát,érez dolgokat, sőőőőt néha még azt is érzi, hogy hát ő már ezt egyedül is vérprofin megtudná csinálni....
      aztán amikor élesben ott a helyzet,...hát én is néha kapával a kezemben ott állok az ágyás szélén, hogy akkor ezt most hogy is?, meg biztos jó lesz?, stb, stb...

      Törlés
    4. Igen, mennyire így van ez...óóó, én aztán vérprofi vagyok már ebben is,abban is, és különben is, én majd sokkal jobban, szebben, praktikusabban, egyszerűbben, gyorsabban fogom megcsinálni...gondolom én. Aztán meg kétségbeesve hívom anyát, hogy "segítség!". :)

      Törlés