2012. június 18., hétfő

Gólyafészek egész közelről :)

Történt ugyanis, hogy a múlthéten szólt a szomszédunk, hogy gólyagyűrűzés lesz a falunkban. Mivel pár méterre van a fészek, gondoltam szépen kisétálok, és meglesem. Mondta menjek csak nyugodtan, ők ugyan ballagásra mennek, nem tudnak jönni, majd meglátom a tömeget, mert hogy erre sokan ki szoktak jönni, főleg gyerekek, és le is szoktak hozni kisgólyát megmutatni.
Na én szépen szombat reggel kisétáltam, egy szál lélek nem volt ott, csak én és a gólya/ák.Gondoltam arra is, lehet elnéztük a dátumot,vagy lemaradtam róla, vagy valami történt. De nemsokára megérkezett egy darus kocsi, meg két személyautó.
Örömmel üdvözöltek, és hogy csak egyedül? Mondom igen, de én nagyon szeretném megnézni a kisgólyát. Aztán megbeszéltük, valószínű a ballagás miatt, ami akkor délelőtt volt a faluban, maradt el az érdeklődés. De azt is mondták, ha már így alakult, akkor ők nem hozzák le a gólyát, majd engem felvisznek :)))))
Jajj mondom, ilyent is lehet?!?! Hát úgy de úgy megörültem neki. Szóval így esett, hogy egész közelről meg tudtam lesni a kisgólyákat. Itt nálunk  három volt, de mondták, hogy pár faluval odébb öt (!) is volt egy fészekben. Magát a gyűrűzést nem láthattam, mert igencsak szűkös  volt a hely abban amiben felemeltek, de aztán külön beszálhattam. Közben csak lett egy két érdeklődő, főleg akik ott laktak.
Az első videó nem annyira közeli, mivel a fényképezőgéppel szoktam videózni, és menet közben nem lehet fókuszálni, de aztán kikapcs, bekapcs, csináltam közelebbi felvételt is. Csuda édesek voltak, ahogy ott pihegtek, persze egyiknek sem láttuk a fejét, mert szerintem a csőrüket belemélyesztették a fészekbe, úgy lapultak,talán féltek a kocsi nagy hangjától. Nem sokáig tartott az egész, persze a gólyamama/vagy papa ott volt a legközelebbi ház tetején, s lesett, gondolom féltette a kicsiket, ezért hamar le is emeltek minket onnan.
Na ez nagy élmény volt nekem :)

Az első videó itt.

A második, közelebbi itt.





Egyik nap meglátogattam Kovács bácsiékat, mert szóltak hogy malac szaporulat volt, 12 kismalac született, s ha fotózni szeretnék, menjek. Naná, hogy mentem :) .
 Szeretek hozzájuk járni, nagyszüleimre emlékeztetnek...kedvesek, és mindig mosolygósak....
Hát készítettem pár képet náluk.Tartanak jó pár állatot, nagy szeretettel gondozzák őket. Mikor megérkeztem, épp krumpli héjat válogattak, főzték,kiskacsáknak aprítottak zöldet.
Pár életkép róluk.





Fő az állatoknak az ebéd/vacsora :)

Itt a kiscsibét befogadták a kacsák.
Azt hiszem a nyusziknak ment a tiszta alom.


Nyuszó-muszó jó helyet talált :)

Konnektor orr :)

Sokan vannak az apróságok :)


Pihi

Azért az egyik figyelt :)))



Nagyon kidőltek a melegben :))


Egy kis videó a malackákról, és Csinosról itt.

CSinos és fia  :)





Oly csábosan pillantott :)


Cicc



Remélem tetszettek a képek. :)
Szép hetet mindenkinek!

10 megjegyzés:

  1. Hú de jó képek. Én is állandóan fényképezek amikor Zoliéknál vagyunk, mert nekik is vannak malacaik. A gólyák miatt meg főleg irigyellek, ilyen közelről látni egy fészket úgy, hogy a kicsik is benne vannak, ez egy akkora élmény lehetett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is nagyon örültem hogy felvittek :)

      Törlés
  2. Nem semmi dolgok történtek! Nagyon érdekes lehetett ez a gólya gyűrűzés. Azt gondoltam volna, hogy jobban ellenkeznek a szülők, hogy vki hozzányúl a picikhez.
    Az életképek csodásak! Jó lehet ennél az idős házaspárnál!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, első kérdésem nekem is ez volt, hogy nem támadnak, ha felmegyünk, vagy nem védik a kicsiket? De az első videón látható mikor elrepül, ahogy közeledünk feléjük, bár nem messze, csak a legközelebbi ház tetejére. Onnan lesegetet, s amikor a gyűrűzés meg volt, akkor visszaröppent, majd mikor mi mentünk fel, ismét el. Na most ezt jól össze-vissza írtam le, de mindegy :)

      Törlés
  3. Nem csak számodra volt nagy élmény, kedves Edit, számomra is, örülök, hogy sikerült a kis gólyákat látni a fészkükbe, a többi kép is dicséretes és a törekvésed is, hogy megörökítsd az egyszerű emberek napjait.
    Szép, napsütéses hetet kívánok, ami minden jel szwerint meg is lesz.
    Puszillak:))

    VálaszTörlés
  4. Eszmeletlen jo kepek Edit!:)egy kicsit irigyellek is, a jo ertelemben, kb 6 eve nem lattam haziallatokat eloben.:(

    Tovabbi jo fotozast, es koszi, hogy megosztod!:)

    puszi, szia:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Bár tudom, vannak sokan, akik mindennap köztük élnek, és nekik ezek a fotók semmit nem mondanak, illetve közel sem annyit,de ugye vannak olyanok akik tényleg nem sűrűn látják élőben őket...és még a fotók sem tudják magát az érzést visszaadni, mikor ott vagy köztük, mellettük, megérintheted őket,simizheted őket, hajthatod magadról a legyeket egy istállóban, meg ilyenek.
      Egysezr a fiam egyik kis ismerősét levittük hozzánk vidékre, és kislány életében nem látott csirkét, na egyet a kezébe adtam, gondolhatod...szegény azt sem tudta hogy kell megfogni, repült is ki a kezéből, ahogy illik... :)))
      Puszillak ÁGi!

      Törlés
  5. Nagyon tetszenek a képek!Különösen, ahol a kiskacsáknak aprítják a zöldet. Olyan természetesen életszerű.Valaha láttam ilyet nagymamámnál. Nagyon régen...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem ezeket a pillanatokat. Ott helyben megélni is, és bár ugyan nem vagyok egy profi fotós, csak imádok kattingatni, már "előre" szoktam látni a képet....
      Ezek a pillanatok számomra is kedvesek az egyszerűségükkel, az életszerűségükkel. :)

      Törlés