2011. augusztus 9., kedd

Ha........

Ha ma reggel inkább egészségesen, mint betegen ébredtél fel, akkor áldottabb helyzetben vagy, mint azok a milliók, akik nem fogják túlélni ezt a hetet.

Ha még sosem élted át a háború veszélyét, a fogságba vetettség magányát, a kínzás gyötrelmeit vagy az éhezés szenvedését, akkor 500 millió embernél jobb a helyzeted.

Ha részt vehetsz egy egyházi összejövetelen a zaklatás, letartóztatás, kínzás vagy halál félelme nélkül, akkor áldottabb helyzetben vagy, mint hárommilliárd ember ezen a világon.

Ha van ennivalód a hűtőben, ruha a testeden, tető a fejed fölött, és egy hely, ahol nyugovóra hajthatod a fejed, akkor gazdagabb vagy, mint a világ népességének 75%-a.

Ha van pénzed a bankban, a tárcádban, és aprópénzed valahol egy edénykében, akkor a világ gazdagjainak felső 8%-ába tartozol.

Ha a szüleid még élnek és házasok, akkor nagyon ritka példány vagy.

Ha el tudod olvasni ezt az üzenetet, amit épp megkaptál, akkor kétszeresen áldott helyzetben vagy, mert valaki gondolt rád, és még áldottabb helyzetben vagy, mint 2 milliárd ember ezen a bolygón, akik egyáltalán nem tudnak olvasni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése