2013. március 12., kedd

Itt vagyok :)




Élek, virulok, elvagyok. Csak nagyon sok a dolog, leterhel kissé az iskola, a munkahelyemen egy kollegám, aki mellettem dolgozott fél éve elment, elég sok munka szakadt a nyakamba. Igaz van helyette már más, egyre könnyebb lesz a dolgom, vagyis visszaáll minden a régi kerékvágásba, de na....az elmúlt időszakom megviselt fizikailag is. Na de most!!!! 2 nap szabit ki is tudtam venni!!!! Hurrá! És most 5 nap egyben!!! (mert beleesett a márc.15.) Persze ez is munkával fog javarészt eltelni, itthon is, anyumnál is a kertben. Csak ne legyen olyan rossz idő, mint amit rebesgetnek, sok munka lenne a kertben. Fákat kéne metszeni, rendbe tenni az eprest, az ültetett sövényem egyik részét már megcsináltam, de van még munka na.

Az iskolában is vizsgák sorozata, holnap meg megyünk az "osztállyal" egy kiállításra, mégpedig a Kontrasztkiállításra.Érdekesnek ígérkezik, különböző szobákba fogunk bemenni, ahol a következő témakörök lesznek:

1. Családon belüli erőszak

2. Példaképek

3. Házasság/válás

4. Abortusz/gyermekvállalás

5. Függőségek/szabadság

6. Értékeink (hazaszeretet, gyökereink, megelégedettség)

7. Öngyilkosság

8. Megváltás

Voltam már hasonlón, nagyon érdekes, tanulságos volt. Aztán este egy mozi :)))), remélem kezdésre oda is érek, mert a kiállítás 2és 1/2 órásnak ígérkezik, s 15:30 kor kezdődik.
Bár gondolkoztam, hogy lehet nem ekkorra kellett volna időzítenem a mozit, mármint az idő miatt is, meg hát na...nem tudom milyen hatással lesz rám maga a kiállítás.

Pár kép a kertről:



Van illatos hóvirágunk is, bár azt hiszem ez nem az.


Cicus így fetreng mikor meglát...imádom :))


Amúgy ők szomszéd cicák, de mikor meghallják, hogy jövök megyek, legtöbbször ott teremnek. Hol egy kis kajáért, de sokszor csak simiért :)) A hófehérkének érdekes dolga van, legtöbbször a nyakmaba ugrik, s ott téblábol, meg nyávog, ott szeret a legjobban lenni :) Egyébként a hófehérkének van még egy új és érdekes tulajdonsága. A tyúkólba mászik be, s nem egyszer a tojásokon alszik összekucorodva. Na ennek anyum kevésbé örül, mert a tyúkok nem tudnak bemenni tojni, bár a cica lehet jól érzi magát a tojásokon. Persze elmagyaráztam neki, hogy nézzen tükörbe, mert ő nem tyúk, hanem egy cica, ő nem tud tojásokat kelteni :)))))

Szerintem ő egy elég szépre sikeredett kakas :)



Na ez érdekes dolog, ti. ez a rész ott van, amit szántatni fogunk, tehát elvileg mindent kiszedtünk a földből. Bár látszik, hogy a tarackokat írtani kell szántás előtt, s mikor kint voltam gazolni, észrevettem ezt a sort. Mondom anyumnak vajon mi lehet ez? Kiástam egyet, hát mi? Gyönyörű fejesedő fokhagyma. És ide nem ültettün őszit, tehát ez tavaszi, valahogy bent maradt, na de egy sor? Nem is értjük. Mindenesetre kiszedjük, s gerezdenként ültetem el.

Egy jó kis vödörnyi lett belőle.

Anyám meg a (kedvenc) tyúkja :))))