2013. április 15., hétfő

Tevékeny hétvége napsütésben :))

Hát igen :) Nagyon nagyon jó idő volt végre, tulajdonképpen egész hétvégén reggeltől estig az udvaron voltam :)
Szombaton nagyon korán reggel , 9:00 órakor :))) mikor felébredtem, nem akartam hinni a szememnek, hogy 20 fok volt! (na jó, nappal pakolás közben összetalálkoztam a hólapáttal, s gondolkoztam, vajon el lehet tenni? :))) )
BoGyo tanácsát megfogadva, nekiestem a paradicsom palánták pikírozásának. Háááát sokszor menet közben jövök rá, hogy először cselekszem, utána gondolkozom. De ugye maga kárán tanul az ember :)))
Itt említettem, hogy kaptam egy csomó fajta paradicsommagot, amit pár hete elvetettem műanyag palackokba, szépen feliratoztam, kitől kaptam, mikor ültettem, mindezt egy öntapadó matricára, filctollal, s palack oldalára ragasztottam. Tényleg nagyon jól néztek ki :))) az első locsolásig, amit olyan pumpálós spriccelővel végeztem......mivel rögtön az első alkalommal, mindegyiknek az oldaláról lefolyt a felirat....na sebaj. Mondtam anyunak majd meglepetés lesz, melyikből milyen paradicsom kel ki :))) (viszont jókat tudok saját magamon röhögni:)) )

Megpróbáltam ezt a kollázs létrehozását is, mert annyi képet  szeretnék megmutatni néha...

Látni az alsó sor középső képén, hogy a szobába költöztettem őket, persze ki kellett egy jó nagy konyhai asztalt nyitni nekik. (még jó hogy a volt egy)
Hát mit ne mondjak, elment vele pár órám...
Ja, és a gondolkodás nélküli cselekvés.....paradicsomból, kb. 80 db kis palánta van. Nem gondoltam én,hogy minden mag kikel. Már szóltam a szomszédoknak is, ha esetleg mind megnő....majd kapnak :)))) 
Tájkép csata után. (a kis székről, meg a hokedliről írok később)


A kert viszont egyre színesebb :)



A jó időt persze a cicusok is nagyon kedvelik, mindenhol ott voltak szinte egész nap, amerre jártam, legtöbbször heverészve napfürdőztek, mosakodtak, mikor felkaptam valamelyiket doromboltak :))) nagyon édesek. (már aki nem viszolyog tőlük) 

Ezután belefogtam megint egy dologba, amit már elég régen kerülgetek, nézegetek. Volt ez az udvari asztalunk, amit még apum csináltatott régen. Elvileg emelhető az asztallap, működik is, csak az egyik oldalon a kar nem szorítja rendesen meg, szóval nem lehet lejjebb állítani, pedig csúszkál, mert  olaj is van benne, (ezt tapasztaltam, mikor fejre állítottam az asztalt, és kifolyt belőle) . 
Azért kellett fejre állítani, mert ami asztallap rajta volt ( laminált bútordarab) több helyen sérült, az évek alatt jól megszívta magát vízzel, szinte a sarka a kétszeresére volt duzzadva, szóval szörnyen nézett ki, még azzal az ócska ütött kopott terítővel is, pfffff förmedvény volt. Na ezt le kellett csavarozzam és kicserélnem. Szerencsére volt egy jókora darab munkapult, méretre vágtam, s azt csavaroztam rá.  Persze a fém lábakat lecsiszoltam, lefestettem. Szerintem tök jó lett, vagyis nekem tetszik :).

Még tavaly csináltam anyumnak a  fürdőszobába egy kis szekrénykét, volt hely a szifon alatt, na oda szabtam  be ezt a tárolót. Persze akkor időm nem volt felületkezelni, míg az asztallábak száradtak, addig kihoztam ezt is, s ennek is nekiestem. Ezt csak csiszoltam, pácoltam, lakkoztam. Nem nagyon akartam a fenyő erezetét eltüntetni, ezért fehérre pácoltam, nem tudom a képek talán nem is adják vissza,de nagyon klassz pasztell fehér lett. Parkettalakkal kétszer átkentem, ment is vissza a fürdőbe. (mert a jó időben megszáradt minden elég hamar) Persze a macsek szemmel tartott, nehogy a látóköréből kikerüljek :))) 
A szekrényke szakmai szemmel nézve nem éppen precíz munka, de mentségemre legyen mondva, ezt még dekopír fűrésszel nyiszáltam, ami miatt kissé hullámos lett az illesztés, na de azóta körfűrészt használok :) 



Na és itt jön a kisszék, meg még egy valami, amit a kamrában találtam. A kisszéket anyum kéri, csináljam meg neki, mert nagyon szereti.


 Tényleg praktikus, mert nem olyan szabadonálló lábai vannak, hanem egybefut, mint a szánkó, szóval nem süpped bele pl. a fűbe, ha anyum kint tevékenykedik valamit, (csirkét pucol, meggyet magoz, vagy akármit, amivel nem akar piszkolni a ház közelében) 
Ezzel az a  célom, hogy a lábait ugyanilyen piros színre festem, van is piros fémfestékem, még tavaly előttről, mikor a kinti garázs/kamra/pince ajtón a fémpántokat festettem, az ülőkére, meg a háttámlára vágok valami bútorlapot, mondjuk nem tudom ami most rajta van, és szegecselve, hogy azt hogy a csudába szedem le....na mindegy megoldom majd. 

És találtam még valamit. Valaha ez is valami kis ülőke, vagy kis kinti asztalka lehetett....

Kitaláltam, hogy mivel tök jól tudok fémet is a kis gépemmel csiszolni, ezeket a fém lábakat lecsiszolom, lefestem, és csinálok belőle vagy valami kis asztalka félét, vagy hokedli félét. 
Amin a paradicsomokat pikíroztam, azt vagy eltüntetem, mert az egészen rossz állapotban van, s ez lesz helyette, vagy ha le tudom arról is a rászögelt (és szintén tönkrement felduzzadt) laminált lapot szedni, akkor azt is helyrepofozom. 
Mondjuk imádom az ilyen jellegű tevékenységet, fúrni, faragni, megjavítani, felújítani, festeni, (még itt pesten a wc-t is én csempéztem ki), hát nem hiába na, csak 10 éve asztalos iparban dolgozom :)) 
Meg olyan tök jó szerintem, hogy aki valamennyire konyít ezekhez, nem kell sok sok pénzt kidobálnia a szakikra....meg hát "én csináltam", ez olyan jó ézés :))
Egyébként a két álló láb ezen az "izén" úgy be volt gyógyulva, mármint a csavarok, meg sem mozdultak, mikor ki akartam csavarozni, egyszerűen ráléptem, és ki kellett szakítanom. Mondjuk nem sok erőt kelett kifejteni hozzá. 


Futórózsa.
Megint a gondolkodás előtti cselekvés :)))) Mikor kimentem a boltba venni műanyag pikírozni való tálcát, ott volt ez a rózsatő....futórózsa. Mondta az eladó, nagyon szép lesz....lelki szemeim előtt láttam futni a rózsát, rá is volt írva, hogy illatos...ó mondom ez kell nekem. Mikor a kapuhoz értem, mondtam is anyunak, hogy ez az enyém!!!! Aztán ott álltam a kertben, a rózsatővel,hogy oké. Futó. De nincs hova fusson :))))
Végül csak találtam neki helyet. Van pár tőke szőlő. A szélén volt egy kis hely. Ott a vége a vascölöpöknek. Na majd oda fut :) Bár már kitaláltam, hogy egy másik helyre is kéne valami karót tenni, oda is venni rózsatöveket, és akkor valahogy szép boltívesen futtatni. Láttam, már ilyeneket, az olyan szép :) 


Ide ültettem, nem tudom mennyire látszik. A bal szélén az a kis vessző meg szőlő.  Majd egyengetem őket, hogy te jobbra, te meg balra mész :) 4


Tyúkudvar egy része.


Pár kép a másik szomszéd cicáról. Na Kormi is állandó vendég nálunk, viszont már elég öreg cicus, de mikor a fehérek megszülettek, s átmerészkedtek hozzánk, volt egy jó pár alkalom, mikor Kormira kellett szólni, mert üldözte őket a kertünkből. De mostanra valahogy vagy megbékélt velük, vagy már ereje sincs kergetőzni :))). De őt is nagyon szeretem, nagyon hálás cicus, és jó egerésző, (volt) ami nem utolsó szempont egy vidéki háznál.




De hogy az én itteni pesti cicóm ki ne maradjon....ma mikor hazajöttem, olyan, de olyan boldog volt, sokáig kérte a simogatást, dorombolt, dagasztott (na az egy kissé fájdalmas) szóval annyira örült nekem, eszembe jutott, hogy vele már olyan régen dicsekedtem :)))) Persze majd készítek róla jobb képeket, most csak ez sikerült.

Hááát egyelőre megint ennyi. Már várom megint a hétvégét, meg a jó időt. (remélem az lesz).Sok a munka :))) 
Szép hetet mindenkinek! 



33 megjegyzés:

  1. Látom nem telt hiába a hétvégéd, ügyes voltál. Szegény cicók, az ember elmegy otthonrl,, ők meg csak várják. Jobb esetben örülnek, rosszabbikban meg karmolnak és haragszanak. Joggal...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háát az a szerencse, hogy az itthoni cica nincs egyedül,a fiam itt van vele :)
      Karmolni meg akkor is karmol, ha nem dühös. :)))Hiába vettem neki már több fajta kaparót, nem kellett.CSak a kinyitható ágy karfája. :))) Ilyenek ezek a macskák.

      Törlés
  2. Azt a mindenit, nem unatkoztál:)
    Jó kis mennyiség paradicsom lett nálad is. Én is így jártam, hogy csak elszórtam az egész csomag magot, hátha nem kel ki mind, aztán mégis. A felét már elajándékoztam:)
    Nagyon helyesek lettek a bútorok!!!! Tök ügyes vagy!!! A piroslábú székre szerintem popszegeccsel van rögzítve az ülőke. Azt úgy tudod levenni, ha megfúrod.
    Gyors hetet és mielőbbi napsütéses hétvégét:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezt nekem is mondták, hogy meg kell fúrni. Na majd hétvégén nekiesek. Remélem sikerül.
      Valószínű én is ajándékozni a aparadicsomokat :))

      Törlés
  3. Ezt most milyen jó volt olvasnom!:-) Ügyes vagy nagyon!!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretem ahogy írsz! Szorgalmas vagy, ügyes is, és jók a képek.

    VálaszTörlés
  5. Szia! Annyira jó, hogy újra szép idő van, és hétről-hétre tudod hozni a jobbnál-jobb képeket!!! :) Nagyon ügyes vagy, csak ámulok, hogy bírtál ennyi mindent megcsinálni 1 hétvége alatt...Bár én sem tétlenkedtem, szerintem a nyomodba sem értem. :) Én is rengeteg képet készítettem, különös tekintettel a 3 cirmosra! Mert a cicákról ugye KELL a kép! :) Nagyon jó volt téged olvasni! Puszillak! :)

    VálaszTörlés
  6. Igen a cicákról kell a kép :))) jajj és mennyit tudnék még feltenni, de nagyon jó, hogy megleltem ezt a kollázskészítést, így egy képbe sokat tudok beletenni :)
    Hát néha én is csodálkozom magamon, hogy honnan van ennyi löket bennem, de amúgy is ilyen adneralin bomba vagyok, ha beindulok :) Persze este szerintem lefekvéskor a párnára nem ér még a fejem, de már az álomvilágban vagyok :D, mert úőg el szoktam fáradni. :)
    Én meg téged irigyellek a sok sok gyöngyös cuccaidért, olyan ügyes vagy azon a téren is :) Te sem szoktál tétlenül ülni, tudom :)
    Puszillak:))

    VálaszTörlés
  7. Jó volt nálad olvasni, nézelődni megint, te kis ezermester! :) A pesti cicusod egy tünemény, rendesen arca van és emberi tekintete:)) Eszter

    VálaszTörlés
  8. Hát az :))) És milyen arcokat tud néha vágni. Akik nem macskarajongók, azoknak minden macska egyforma, s nem is veszik észre, hogy pedig ezer arcuk van. Mi már tudjuk mikor vágyik simire, mikor nem, mikor nem szabad hozzányúlni, mert jajj de mérges arcot vág :D :D

    VálaszTörlés
  9. Elképesztően ügyes vagy Te "asztalos" lány!!!Mindenből újat varázsolsz és jól!
    Változatlanul jó itt lenni. Szépek a képek, élvezetesek a témák.
    Örülök, hogy tetszik a táska, szerintem ideális méretű, mindenre jó.
    Puszi!Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)) Igen nagyon tetszik nagyon szép lett :))) Köszönöm szépen,nagy örömöt okoztál :)))

      Törlés
  10. Belevaló vagy! Kevés csaj fogna hozzá dekopirral nyisszenteni. Szerintem te az a szomszédom lennél, akinek mindig van valami vágni valója. Ha a műhelyemben járnál, mindig kapnál benne hasznos fát, amiből valamit mindig kiagyalsz...Szívesen is adnám...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Ezek a szavak egy Mestertől, igen csak jól estek így kora reggel. Hát igen, a dekopír...bár ezt már pihenőbe tettem mióta megismertem nagytestvérét a körfőrészt. :)
      Bár első találkozásunk nem valami felemelőre sikeredett. Volt egy jó nagy bútorlapom, vagy 2 méteres.Gondoltam annak nem állok neki dekopírral, volt apumnak egy kör fűrésze. Na ide vele megnézzük mit tud.
      Két hokedli közé tettem, szépen berajzoltam hol kell vágnom. Biztos ami biztos alapon az anyagra is térdeltem :D :D Gondolhatod....a vágás vége előtt a két hokedli közt landoltunk. A bútorlap, a körfűrész és én :D :D Szerencsére nem lett bajom :D
      Aztán csináltam olyat is, hogy egy kis szélt kellett volna vágnom. Azt meg anyum kis rozoga hokedlijére tettem, aminek szintén egy bútorlap a teteje. (Azt akarom most felújítani). Szóval rajta a vágandó anyag, és vágom a szélt. De miért esik a földre 2 db anyag?!?!? Hát mert nem néztem az anyag alá, és a hokedliből is vágtam kicsit :))) Egy hétig röhögtem magamon. Na ilyen hibákat már nem követek el.

      Ha a szomszédod lennék, állandóan ott lesném mit, s hogy csinálsz. Mikor asztalosok közt dolgoztam, (irodában), a műhelyben lógtam be sokat. Ez mi? Az mi? Mi az a citling, mi az a flóderezés? Ezt hány centire kell, azt mennyire? Ha fiók sínt teszek be, hol hány milimétert kell vágni?

      Most kapok majd elvileg egy láncfűrész félét, hogy majd a karvastagságú fákat ne a körfűrésszel vagdossam. Mert eddig azzal próbálkoztam, nem volt más. A szénkefék azt hiszem kipurcantak, mert fura hangot ad, le is tettem. (szerencsére van egy új is, most azt használom, mert amit eddig használtam, az apumról maradt rám).
      Nem olyan nagy ördöngősség ezekkel dolgozni. Persze biztos kell hozzá valami kéjes vágy, hogy én szekrényeket, vagy bármit akarok csinálni :))))

      Törlés
    2. A karvastagságú fáknál a tüzelőre gondoltam, mert amúgy hasítva vesszük, csak amikor innen onnan kapunk nagy szál fákat, tüzelni, azokat nekünk kell elintézni. Eddig a körfűrésszel csináltam, nem volt más. Szépen körbe vágtam, általában elég is volt, vagy kicsit kellett rátaposni, tört is, csak hát a körfűrész nem bírta. Aztán egy barátom elmagyarázta, hogy jobb láncfűrésszel csinálni ezeket, mert a körfűrész drágább mulatság, ha kikopik a fűrészlap.

      Törlés
  11. Végre megjött a várva várt tavasz, így adódik sok munka a kertben, látom a hétvégéd aktívan telt, csodállak, szívvel lélekkel teszed.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaja ez még a múlt hétvége volt, most is kint voltam, 2 teljes napig, ami miatt ma nem tudtam dolgozni menni, m,mert olyan jó kis napszúrást kaptam, lüktető fejfájás vasárnap este, éjjel hányás, láz,reggel felkeltem én, hogy megyek dolgozni, de leültem és remegtem csak :) na de délután 2-ig ki aludtam magam, most jobb már kicsit így este.

      Törlés
    2. Becsapós ez a napsütés, észre sem veszed és már baj van, nálunk a férjem küzdött fejfájással és nem is tűnt olyan erősnek a napsütés.
      Kérlek nézz be hozzám, van valami a számodra.

      Törlés
    3. Jajj ne is mond azt a napsütést... de majd írok róla :)
      Köszönöm szépen a díjat, én is majd küldöm tovább, csak legyen kis időm.

      Törlés
  12. Szia Edit! Komolyan lázba hozol ezekkel a képekkel! Eddig még csak kommentekből ismertelek, de nagyon szimpatikus vagy és tetszik a blogod is... Ha nem bánod jönni fogok!
    Szeretnék egy meglepetést adni neked. Ha volna egy kis időd, akkor légyszíves nézz be hozzám a Szemem tükrébe!
    Legyen csodaszép napod!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Szia :)
      Üdvözöllek itt nálam, megtisztelő amit írtál, :) örültem neki :)
      A díjat is köszönöm, próbálom utolérni magam, s majd én is küldöm tovább :)
      Remélem jól fogod itt magad érezni :)

      Törlés
  13. Szia Edit! Most olvasom, hogy Flóra is küldött neked díjat, nos én is. :) Remélem nem bánod, szívből küldöm, nagyon-nagyon kedvellek téged is, és a blogod is! Kukkants be a Dittis dolgok blogomra, ott elolvashatod és "átveheted" a díjacskát! :)

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm szépen, igyekszem megnézni, kicsit el vagyok maradva mostanság mindennel, vizsgák, vizsgák hátán, meg egyéb, de majd írok jövőhéten itt remélem. szóval igyekszem majd pótólni a díjak továbbküldését :)

    VálaszTörlés
  15. egyszerűen ráilleszted az ülőkére az új lapot, rászabsz egy ugyanakkora szivacsot(v. puha textilt)és nagy barkács tűzőgéppel(mint az irodai kramni, csak nagyobb) ráfeszítesz egy bútorvásznat, v. ami akad:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg milyen jó megoldás a szivacslap. Majd nézek valami lemosható vászonszerűséget rá, csak még olyan tűzőgépet kéne szerezzek.

      Törlés
  16. Hát nem unatkoztál az biztos!!!!

    VálaszTörlés
  17. Nem az biztos :) Nem szoktam :)))

    VálaszTörlés
  18. Ha időd engedi, kukkants be hozzám -a mai dátumon tett bejegyzésemhez-, elhelyeztem és hagytam ott a számodra valamit. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendben, épp most este 21:56 kor gőzerővel írom a holnapi előadásom, (dolgozat féle) :)

      Törlés
    2. Huhh! Vizsga. Akkor egy kalappal!

      Törlés
  19. Szépek a virágaid és a kiskerted :)

    VálaszTörlés